Encyklopedie

Glutamát – je neurotoxický, způsobuje přejídání a tloustnutí

Co je glutamát Glutaman sodný (E621) - chemicky vyrobená sůl kyseliny glutamové, bílá krystalická látka s charakteristickou masovou chutí. V potravinářském průmyslu je glutaman sodný nejčastěji používán k dochucení - zvýrazňuje chuť a vůni.  Umami Specifický receptor vnímá v jídle obsaženou... Číst dále.
Dlažba, mák, turan

Roundup - lepší plevel na zahrádce než rakovina

Používáte na své zahrádce a u domu Roundup, abyste se zbavili plevelů? Doporučuji to raději nedělat. Roundup obsahuje nebezpečný glyfosát. Laboratorní analýzy prokázaly, že šest z deseti testovaných obyvatel České republiky mělo v moči toxický glyfosát. Testy provedla německá Zdravotní laboratoř v... Číst dále.
Biopotraviny, jahody

Biopotraviny - přínosy, výhody

Co je biopotravina Biopotravina je produktem ekologického zemědělství, ve kterém se hospodaří šetrným způsobem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě vůbec. Nepoužívají se pesticidy, umělá hnojiva a geneticky modifikované organismy (GMO) ). Zvířata se chovají s možností výběhu nebo pastvy,... Číst dále.

Biopotraviny – označení a jak je rozeznat

Biopotravina je produktem ekologického zemědělství. Více o tom co je biopotravina se dočtete zde. Jak poznáme biopotravinu – označování ekologických produktů Je označena logem EU – motiv listu s evropskými hvězdami a na balených biopotravinách od 1. 7. 2010 platí také povinnost označovat na... Číst dále.